Dumper

Jord-, berg- eller schaktmassor ska transporteras i oländig terräng. En dumper används vid större markarbeten, har allhjulsdrift och stor kapacitet. 

Dumper

På större byggarbetsplatser med oländig terräng krävs robusta och kraftfulla fordon för att flytta större volymer av material som jord, berg och schaktmassor. 

En dumper är en kraftfull arbetsmaskin med lastkapacitet från 10 ton och upp till och med 40 ton. Det främsta användningsområdet är för transport av tunga anläggningsmaterial som schaktmassor och grus, över varierande terräng och under krävande förhållanden. 

Funktion och användning

Dumpern används på byggarbetsplatsen och är inte avsedd för allmäna vägar. Den är robust och har allhjulsdrift vilket gör den idealisk för dåligt underlag och terräng som är svårframkomlig för andra fordon. För att transportera dumpern till arbetsplatsen behövs en maskintrailer. 

Dumpern är stark och tålig och dessutom snabb att tippa och enkel att lasta. För att lasta dumpern behöver du en annan maskin, som en lastmaskin eller grävmaskin. 

Tillvalstjänster

  • Foria har ett mobilt sorteringsverk som kan sortera schaktmassor på plats. Läs mer om vår sorteringstjänst: länk
  • Behöver du hjälp med framtransport av dumper kan du boka det direkt när du bokar dumper, eller läsa mer om maskintrailer här: länk.
  • Behöver du lastmaskin för att lasta dumpern? Boka en bandgrävmaskin: länk, eller en hjullastare: länk.
  • Behöver du hjälp med att forsla bort materialet? Boka en schaktbil: länk eller en bergtrailer: länk
  • Vi hjälper dig med att rapportera din hantering av farligt avfall. Läs mer här: länk.
  • Vi hjälper dig med provtagning av material för att säkerställa att det inte är förorenat. Läs mer här länk

Boka så här

Har du frågor om eller vill boka en dumper?

Kontakta oss: 010-474 50 20 eller maskin@foria.se.

Kontakta oss

Har du frågor om planering av ett större anläggningsjobb där du tror att en dumper kan vara rätt? Ta kontakt med våra säljare på Bygg och anläggning.

Viktigt att tänka på

Om du ska forsla bort materialet kan du behöva intyga att materialet inte är förorenat. Om materialet klassas som farligt avfall är du skyldig att rappotera din hantering till Naturvårdsverket. Vi kan hjälpa dig både med provtagning och rapportering. 

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi kan samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: Funktionalitet, Statistik och Marknadsföring