Bevego väljer Foria som transportör

Bevego väljer Foria för distribution i Stockholmsområdet.


Bevego väljer Foria för distribution i Stockholmsområdet. Uppdraget innehåller ett mål om att öka andelen fossilfritt biodrivmedel. Uppdraget blir ett av flera som Foria har för Saint-Gobainkoncernen. 

– Vi är stolta över att ha vunnit alla delar i Bevegos upphandling. Det är roligt att vårt arbete med miljö och hållbarhet stärker våra affärer, säger Bettina Hammargren, vd vid Foria. 

Foria arbetar aktivt, ofta gemensamt med kunder, för en övergång till förnybara drivmedel och andra åtgärder för att minska klimatpåverkan. Under avtalsperioden om tre år finns en gemensam målsättning om att successivt öka andelen fossilfritt drivmedel. I uppdraget används HVO100, ett förnybart drivmedel som ersätter fossil diesel. 

– Vi är glada över att ha tecknat avtal med Foria som för oss är en ny leverantör. Foria har ett brett utbud av tjänster och var de som kunde erbjuda det bästa upplägget utifrån våra behov och dessutom med ett ambitiöst arbete i hållbarhetsfrågor, säger Fredrik Leyon, logistikchef vid Bevego. 

Affären omfattar all distribution i Stockholmsområdet. Genom att Foria tillhandahåller sex fordon i turbilsdistribution kan Bevego tillgodose snabb expediering och god tillgänglighet. Uppdraget omfattar även avropade transporter samt bud och distribution som utgår från Bevegos lager i Älvsjö samt från tillverkningen av kanalsystem i Järna. 

Bevego är ett grossist- och handelsföretag inom byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Foria har fått förtroendet att transportera för Bevego från årsskiftet 2021-2022 och under minst tre år. Bevego är en del av Saint-Gobainkoncernen, för vilka Foria redan transporterar för Weber. 

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi kan samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: Funktionalitet, Statistik och Marknadsföring