Bygg och riv

Du har skrot, skräp eller annat du behöver få bortforslat. Vi skräddarsyr hantering och bortforsling av ditt avfall.

Bygg och riv

Enligt avfallsförordningen (SFS 2020:614) ska avfall som produceras vid bygg- och rivarbeten sorteras ut enligt följande fraktioner: trä, mineraler (som består av betong, tegel, klinker, keramik eller sten), metall, glas, plast och gips, farligt avfall, avfall som faller under producentansvar och brännbart avfall (dvs. det brännbara avfall som blir kvar efter att avfallsslagen ovan har sorterats ut) vid den plats där avfallet uppstått. Syftet är att öka möjligheterna till återanvändning och materialåtervinning.

Vi har ett stort antal typer av lastbärare som används för att hämta avfall av olika slag. Ta kontakt med våra säljare som kan ge råd och förslag på upplägg. 

Tillvalstjänster

Vi hjälper dig med att rapportera din hantering av farligt avfall. Läs mer här: länk.

Boka så här

Har du frågor om eller vill boka en hämtning? 

Kontakta oss: 010-474 50 29 eller container@foria.se

Kontakta oss

Vill du diskutera ett mer långsiktigt upplägg kring material- och avfallshantering? Ta kontakt med våra säljare via container@foria.se

Viktigt att tänka på

När du hanterar avfall finns mycket att tänka på. Vi har samlat information som sorteringsinstruktioner, avfallsfraktioner och hantering av farligt avfall här: länk.

Om materialet du vill ha i containern klassas som farligt avfall är du skyldig att rappotera hanteringen till Naturvårdsverket. Vi hjälper dig gärna: länk.

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi kan samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: Funktionalitet, Statistik och Marknadsföring