Hjulgrävmaskin

Jord, grus, sten och andra schaktmassor. Grävmaskinen gräver upp och flyttar undan. 

Hjulgrävmaskin

Foria har ett stort utbud av grävmaskiner perfekta för att hantera en mängd olika markarbeten. Oavsett om det handlar om att schakta eller plana ut mark, bryta upp betong eller asfalt, eller flytta material som jord, grus, berg och sten så har vi grävmaskiner med kapacitet och flexibilitet. 

Grävmaskinens egenskaper

Grävmaskinerna är utrustade med roterande arm och skopa vilket gör dem till mångsidiga verktyg för en mängd olika uppgifter inom bygg- och markarbeten. De finns i olika storlekar, från mindre maskiner som väger 2 ton till kraftfullare modeller på upp till 22 ton. Ju grövre och tyngre grävmaskinen är, desto starkare och kapabel blir den. Detta gör det möjligt att gräva upp tunga material, som stenar och andra robusta schaktmassor. 

Funktion och användningsområde

Hjulgrävmaskiner är särskilt användbara när du har flera mindre byggarbeten eller en större arbetsplats och du behöver transportera runt grävmaskinen. De kan köras mellan olika arbetsplatser utan behov av maskintrailers. Denna flexibilitet sparar tid och resurser.

De är utrustade för att hantera en mängd olika material, inklusive jord, grus, sten och schaktmassor. De gräver upp och flyttar undan material med precision och kraft.

Det finns ett antal olika tillbehör till grävmaskinen. När du bokar kommer vi överens om just dina behov.

Exempel på tillbehör:

  • bergsskopa med tänder för att lasta berg
  • smal skopa för att tex gräva för kabel
  • gripskopa för att sortera
  • gallerskopa för att sålla
  • hydraulhammare för att knacka berg och betong 
  • pallgafflar för att lasta gods
  • maskinstyrning för att arbeta efter digital modell

Tillvalstjänster

Foria har ett mobilt sorteringsverk som kan sortera schaktmassor på plats. Läs mer här: länk

Boka så här

Har du frågor om eller vill boka en grävmaskin?

Kontakta oss: 010-474 50 20 eller maskin@foria.se

Kontakta oss

Har du frågor om planering av ett större anläggningsjobb där du tror att en grävmaskin kan vara rätt? Ta kontakt med våra säljare på Bygg och anläggning.

Visste du att:

Idag har alla grävmaskiner rototilt. Det är toppen, eftersom vi då kan gräva med mer precision och med större vridmoment. 

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi kan samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: Funktionalitet, Statistik och Marknadsföring