Jonas Skovgaard ny VD på Foria

Torsdag 14 juli 2022

 

Transport och maskintjänsteföretaget Foria har utsett Jonas Skovgaard till ny VD. Han kommer senast från ett uppdrag som VD på Gamla Uppsala Buss. Tidigare har han bland annat varit affärschef och operativ chef på SJ, chef över trafikplanering på Arlanda samt arbetat som managementkonsult på Accenture.

-          - Jag är mycket glad åt att få uppdraget att leda Foria. Foria växer och är i framkant i arbetet med ett hållbarhet erbjudande till våra kunder, säger Jonas Skovgaard.   

Jonas Skovgaard kommer närmast från ett uppdrag som VD för Gamla Uppsala Buss, ett av Sveriges större bussbolag. Innan dess har han bland annat varit affärschef på SJ samt operativt ansvarig för SJ. Jonas har även varit chef för trafikplanering på Arlanda flygplats och arbetat som managementkonsult på Accenture.

-          -Vi är glada att välkomna Jonas Skovgaard som VD och koncernchef för Foria. Jonas är en rutinerad ledare med goda referenser och lång erfarenhet från transportbranschen. Detta gör honom väl rustad för att leda företaget framåt i enlighet med våra visioner om ett ännu starkare Foria, säger Albin Ahlin, styrelseordförande i Foria.

Jonas tillträder som VD under en period när Foria växt rejält och antagit ambitiösa och konkreta mål för att uppnå klimatneutrala transporter. Med förvärv inom strategiskt viktiga områden skapas specialistkompetens såväl som ett brett utbud av tjänster. Jonas Skovgaard tillträder som Forias VD i mitten av november.

 

För mer information, kontakta gärna Lovisa Westbom, kommunikationsansvarig på Foria, via e-post: lovisa.westbom@foria.se eller telefon: 010-474 50 90.

 

 

 

 

 

Är du intresserad av att veta mer?

Kontakta oss