Hållbarhet, en viktig faktor i nytt transportavtal med Bevego

Måndag 30 maj 2022

1 januari 2022 startade vårt nya uppdrag tillsammans med Bevego. Det nya avtalet innefattar bland annat sex nya turbilar som alla drivs på HVO100. Samarbetet innebär en mer effektiv distribution med högre servicegrad, och dessutom högre fyllnadsgrad i lastbilarna.

”Under förra året arbetade vi på Bevego med upphandlingen av transporter för våra filialer i Stockholmsområdet. Vi gjorde ett mycket grundläggande arbete och under stor konkurrens valde vi FORIA som ny transportör, och vi är mycket nöjda med vårt val. Detta innebär att vi nu har centraliserat vår distribution i Stockholm vilket gör att vi kan vara effektivare och erbjuda ännu högre service till våra kunder. I och med detta har vi också ökat vår fyllnadsgrad i lastbilarna. FORIA var den transportör som kunde erbjuda det bästa upplägget utifrån våra behov, och de har dessutom ett ambitiöst arbete kring hållbarhetsfrågor.” säger Fredrik Leyon, logistikchef på Bevego.

”Det nya avtalet med Bevego driftsattes den 1 januari. Fredrik Leyon kom med sin förfrågan till oss tidigt under 2021 så vi hade totalt ca 9 månader på oss att lämna ett anbud och förbereda uppdraget. Det kändes som oceaner av tid då många kommer till oss 3 månader innan de behöver en ny transportör. Nu fick vi god tid på oss att tänka efter och hitta den allra bästa lösningen. Bevego skötte upphandlingen och processen otroligt bra och professionellt. De är exakt denna typ av uppdrag som är de allra roligaste, när man kan arbeta långsiktigt tillsammans med kunden i ett nära samarbete.” säger Sven Steinholtz, säljare på FORIA.

Samsyn på hållbarhetsarbetet

”Vi arbetar för att vara fossiloberoende till 2026, och för att vi ska nå det målet är det viktigt att våra kunder ser på hållbarhetsfrågor på samma sätt som oss. Detsamma gäller åt andra hållet, för att företag som Bevego ska nå sina mål behöver de arbeta med en transportör som kan hjälpa dem i rätt riktning. Även om våra kunder inte har möjlighet att genomföra vissa förändringar just nu visar vi gärna vad vi har möjlighet att hjälpa till med när kunderna väl är redo.” säger Tove Winiger, hållbarhets- och kommunikationschef på Foria. 

För att visa på olika hållbara arbetssätt jobbar vi ofta med parallella offerter. Då tar vi fram och lämnar över ett antal offerter som visar på olika möjliga lösningar. Det kan till exempel vara tre offerter som jämför lastbilar som går på biogas, bränslet HVO100, och 100% el. Under upphandlingen med Bevego låg stor vikt på vårt hållbarhetsarbete, inte bara när det kommer till fossilfritt bränsle.

”Vi berättar för potentiella kunder hur vi tänker att omställningen till en mer hållbar värld ska se ut. Det innefattar inte bara fossilfritt bränsle utan även arbetsmiljö, säkerhet och mycket mer. Vi märker att det uppskattas att vi är tydliga, ofta är detta information som företagen själva behöver rapportera vidare. Varje månad lämnar vi rapporter till våra kunder med uppgifter om hur långt vi kört, påverkan på klimatet, och så vidare.” säger Tove. 

Är du intresserad av att veta mer?

Kontakta oss