FORIA AB förvärvar Turebergs Transport AB

Fredag 7 maj 2021

FORIA AB förvärvar Turebergs Transport AB

Foria förvärvar Turebergs Transport. Det innebär att Foria stärker närvaron och sitt erbjudande av transporter inom bygg och anläggning, miljö och distribution särskilt i Stockholmsregionen. Förvärvet minskar transportavstånden och därmed klimatpåverkan.  

Bättre logistik och kortare transportavstånd är en effekt av att Turebergs Transport utgår från norra och Foria från södra Stockholm. Det minskar klimatpåverkan och var utslagsgivande i ett projekt de bägge bolagen redan samarbetar i. Under projektet har Foria och Turebergs Transport kommit varandra nära och upptäckt stora synergier av ett förvärv. Turebergs Transport säljs av ägaren Daniel Bergholtz som kommer att föreslås ingå i Forias styrelse.

Foria växer
Uppköpet av Turebergs Transport är en del av Forias tillväxtstrategi. Under 2020 genomförde bolaget två förvärv inom verksamhetsområdet Spol och sug. Förvärvet av Turebergs Transport innebär att Foria blir en än starkare leverantör av transporter inom bygg och anläggning, miljö och distribution. I och med affären får Foria ungefär 100 nya anställda och 100 ytterligare enheter.

Framtidsplan
Att Foria knyter kompetent och kunnig personal till sig är något Bettina Hammargren, vd vid Foria, understryker i pressmeddelandet som nyligen gått ut (läs pressmeddelandet här: länk) . En annan fördel med förvärvet är att Foria blir attraktivt för kunder på lång sikt genom ett större utbud av enheter och ett större geografiskt område. Dessutom har Foria och Turebergs Transport flera gemensamma kunder redan idag. Ett förvärv innebär att kunderna får färre underleverantörer, vilket skapar bättre förutsättningar för uppföljning.

 

För mer information, kontakta gärna Tove Winiger, kommunikationschef vid Foria, via e-post: tove.winiger@foria.se eller telefon: 010-474 50 88.

 

Är du intresserad av att veta mer?

Kontakta oss